-Intro-


Domas Systems BV is een flexibel bedrijf, gevestigd in Hem. We zijn gespecialiseerd in machinebouw. Omdat we met ongeveer 20 medewerkers relatief klein zijn, zijn bij ons de lijnen kort en de bedrijfscultuur is zeer direct. U kunt direct de specialist spreken die u wilt spreken.

We hebben de afgelopen 10 jaar een gezonde, rustige groei doorgemaakt. We ontwikkelen ons ook continu verder in alle facetten van de machinebouw, en selecteren per project de passende technieken. De zaken die wij zelf uit kunnen voeren zijn:

  • Voorontwerp en onderzoek
  • Mechanisch detail ontwerp (2D en 3D)
  • Electrisch detail ontwerp (schakelkasten en PLC besturingen)
  • Eigen fabricage onderdelen (zelf beschikking over conventionele en CNC draai en freesbanken, CNC kantbank)
  • Eigen netwerk voor uitbesteden van onderdelen (Nederland, Oost Europa en Azie)
  • Montage en assemblage van de machines
  • Installatie van de machines wereldwijd

De machinebouw die we doen doen we in allerlei verschillende industrie├źn, maar het betreft voornamelijk de machinebouw voor de food industrie. Zo hebben we diverse productielijnen gemaakt voor het bakken van pancakes en funcakes. Dit zijn complete machines van deeg tot en met het koelen op een koelbaan. Andere machines zijn veelal prototypes of eenmalige machinebouw. Vaak betreft het ook het doseren van een product.

Vanwege de vele raakvlakken met de food industrie is ook machinebouw voor de pharmaceutische industrie iets wat we doen. Een speciaal project in de cosmetica richting is het Airopack project waarin we al jaren partner zijn voor het afvullen, crimpen en op druk brengen van de Airopack verpakkingen.

Andere markten voor onze machinebouw is de (licht) chemische industrie waar visceuze producten worden gemaakt. Hiervoor hebben we diverse standaard machines ontwikkeld.

Domas staat op de volgende pagina’s gelinkt:
Assemblage opzijnbest pagina
Assemblage pagina
Kellysearch
Werktuigbouw pagina