Start montage harskraker voor DIC begonnen


In onze werkplaats te Hem zijn we begonnen met de montage van de harskraker die we mogen maken voor DIC – Fine Chemicals.

De harskraker is ontworpen om uitgekristalliseerd pijnboom hars uit het stalen vat te krijgen. De hars kan gebruikt worden als grondstof voor producten als lijmen en coatings. Zodra de hars uit het vat is gehaald wordt het verkruimeld tot kleine brokjes. Dit heeft als doel om het smeltproces te versnellen.

 

 

De voorbereiding en engineering hebben vrij lang geduurd omdat we de machine helemaal opnieuw hebben ontworpen. In tegenstelling tot eerdere harskrakers, is er een metaalshredder aan toegevoegd om het volume van het blik-afval tot een minimum te reduceren. Tevens is de installatie uitgevoerd in Atex. Dat betekent dat de machine veilig gebruikt kan worden in een explosie-gevaarlijke omgeving. Bijvoorbeeld als er ontvlambare stofwolken hangen of ontvlambare dampen of gassen.

De eerste units die we bouwen zijn bedoeld om de drums in de kraker in te voeren. De bedoeling is dat we de installatie aan in augustus gaan opleveren bij de klant in hun fabriek in Dahej te India.

Domas in Frankrijk vertegenwoordigd door Brant-Industrie


In het franse bedrijf Brant-Industrie heeft Domas Systems een goede partner gevonden voor het franstalige gebied. Vanaf dit jaar is het voor klanten in Frankrijk en Waals Belgie ook mogelijk om via Brant-Industrie onze uitdruk-unit en andere machines voor de coatings industrie aan te schaffen. Brant-Industrie heeft jarenlange ervaring in de chemische industrie. Hierdoor kan men de klant goed adviseren op gebied van de keuzes in de diverse modellen uitdruk-unit. Klik hier voor meer informatie!

Ingebruikname twee uitdrukunits door Sun Chemical in Barcelona


Barcelona – Afgelopen week zijn twee uitdrukunits voor onze opdracht gever Sun Chemical opgeleverd.

Sun Chemical dat wereldwijd vele fabrieken heeft, had tot voor kort alleen in de fabriek in Zaandam uitdrukunits van Domas Systems in gebruik. Wegens uitbreiding van activiteiten in de fabriek in Barcelona heeft Domas ook daar twee installaties mogen leveren. De uitdrukunits zijn geplaatst om een zogenaamde drie-wals machine te voeden met inkt. Het bijzondere aan deze installaties is de grote diameter van de tanks die leeg gedrukt moeten worden. De diameter van de tanks is 1.300mm, en daarmee zijn deze uitdrukunits de grootste die wij tot op heden ooit hebben gefabriceerd.