Ingebruikname twee uitdrukunits door Sun Chemical in Barcelona


Barcelona – Afgelopen week zijn twee uitdrukunits voor onze opdracht gever Sun Chemical opgeleverd.

Sun Chemical dat wereldwijd vele fabrieken heeft, had tot voor kort alleen in de fabriek in Zaandam uitdrukunits van Domas Systems in gebruik. Wegens uitbreiding van activiteiten in de fabriek in Barcelona heeft Domas ook daar twee installaties mogen leveren. De uitdrukunits zijn geplaatst om een zogenaamde drie-wals machine te voeden met inkt. Het bijzondere aan deze installaties is de grote diameter van de tanks die leeg gedrukt moeten worden. De diameter van de tanks is 1.300mm, en daarmee zijn deze uitdrukunits de grootste die wij tot op heden ooit hebben gefabriceerd.

Wil jij werken in een bedrijf waar je je dromen waar kunt maken?


Wil jij werken in een bedrijf waar je je dromen waar kunt maken?  Kom dan werken bij Domas Systems!

Dan word je opgenomen in een ambitieus en betrokken team. Ons team van professionals die iedere dag dromen waarmaken.  Wij bieden de ruimte om persoonlijk talent te ontplooien en ambities waar te maken.

Heb jij ervaring in de machinebouw als monteur?

En heb je affiniteit met besturingstechniek?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vind je het leuk om productielijnen op te bouwen en turn-key op te leveren bij de eindklant? Kom dan ons team versterken!  Ben je nauwkeurig en houd jij ervan je vast te bijten in een project? Je kan zelfstandig werken, maar ook in een team van leuke collega’s om je heen die altijd willen meedenken bij lastige vraagstukken?

Bij Domas Systems heerst een open cultuur zonder managers die bepalen wat je wel en niet mag. Kortom: jouw mening telt!

Bij Domas doen wij dingen graag anders. Met korte lijnen en veel eigen verantwoordelijkheid, waarin jij samen met je collega’s het werk verdeelt.  Wij zijn trots op ons werk en stralen dat uit. We werken met z’n allen aan een tevreden eindklant, waarbij iedere schakel onmisbaar is.

Ben jij die ontbrekende schakel, neem dan snel contact op, bel of mail gerust!

Succesvolle oplevering grootste Sandwich-Pancake-line in Frankrijk


Machine in de werkplaats bij Domas, gereed voor afname

In samenwerking met onze partner in de bakkerij-industrie Cake Concepts B.V. hebben wij na een jaar lang hard werken een grote Sandwich-Pancake-line met bijbehorende koellijn opgeleverd.

Reeds eind 2019 zijn we begonnen met de eerste ontwerp werkzaamheden voor de ontwikkeling van de installatie. Het moest de grootste Sandwich-Pancake-line uit de historievan Domas Systems worden.

De engineeringsfase was begin dit jaar afgerond waarna de fabricage van de installatie begon. In juni was het eerste gedeelte, de bijna 30 meter lange koellijn, afgerond. Dit gedeelte is reeds voor de zomer in de fabriek van de klant geïnstalleerd. In de maand september is de Sanwich-Pancake-line in de fabriek van de klant geïnstalleerd en in oktober is het geheel in gebruik genomen.

 

Behalve dat deze installatie alleen al door zijn enorme omvang van ongeveer 45 meter lengte, een hele uitdaging vormde, zijn er ook een heel aantal nieuwheden doorgevoerd. Een van de belangrijkste is het veranderen van de bakplaten van koper naar gietijzer, het continu draaien van de machine in plaats van start-stop en in de koellijn is voor het eerst waterkoeling toegepast. Al met al heeft het heel wat zweetdruppels gekost om dit project te realiseren maar kunnen we uiteindelijk trots zijn op het resultaat.

Machine opgeleverd in fabriek van eindklant

 

Uiteraard zijn we bijzonder trots op ons team wat dit voor elkaar gekregen heeft en danken wij al onze partners in dit project zonder wie het nooit gelukt was.