Start montage harskraker voor DIC begonnen


In onze werkplaats te Hem zijn we begonnen met de montage van de harskraker die we mogen maken voor DIC – Fine Chemicals.

De harskraker is ontworpen om uitgekristalliseerd pijnboom hars uit het stalen vat te krijgen. De hars kan gebruikt worden als grondstof voor producten als lijmen en coatings. Zodra de hars uit het vat is gehaald wordt het verkruimeld tot kleine brokjes. Dit heeft als doel om het smeltproces te versnellen.

 

 

De voorbereiding en engineering hebben vrij lang geduurd omdat we de machine helemaal opnieuw hebben ontworpen. In tegenstelling tot eerdere harskrakers, is er een metaalshredder aan toegevoegd om het volume van het blik-afval tot een minimum te reduceren. Tevens is de installatie uitgevoerd in Atex. Dat betekent dat de machine veilig gebruikt kan worden in een explosie-gevaarlijke omgeving. Bijvoorbeeld als er ontvlambare stofwolken hangen of ontvlambare dampen of gassen.

De eerste units die we bouwen zijn bedoeld om de drums in de kraker in te voeren. De bedoeling is dat we de installatie aan in augustus gaan opleveren bij de klant in hun fabriek in Dahej te India.