Doseermachine intro


Domas is specialist in doseermachines. Er zijn doseermachines ontwikkeld en gefabriceerd voor zeer uiteenlopende producten.

Wij zijn sterk in toepassingen waarbij een standaard afvulmachine niet voldoet qua omsteltijd, reinigbaarheid, capaciteit of prijs. We zijn gespecialiseerd in het bouwen van een doseermachine voor lastig te vullen producten. Dus kwetsbaar product afvullen, hoog visceus product afvullen, schuimend product afvullen, draderig product afvullen, product met stukjes afvullen, uithardend product afvullen, dik vloeibaar product afvullen, pasteus product afvullen. We hebben zeer succesvol een doseermachine gemaakt voor onder meer grimeercrème, crèmes, drukinkt, nagellak, verf, hars, lijm, kit, garagezeep enzovoort.

Verder hebben we zeer veel doseermachines voor de food industrie gemaakt. Dit zijn machines voor het doseren van deeg, doseren van beslag, doseren van vullingen zoals jam (met en zonder stukjes). Zelfs het doseren van salades hebben we succesvol machines voor gefabriceerd.
Bij al deze machines is er zeer sterk gelet op hygiëne. Het goed en eenvoudig kunnen reinigen van een doseermachine is essentieel voor een goede machine. Daarnaast is ook de materiaalkeuze hier op aangepast. Dat wil zeggen materialen die FDA-approved zijn zoals RVS, teflon en POM.

Als er voor uw product geen bestaande doseermachine geschikt is, gaan we graag samen met u de uitdaging aan om voor uw product de perfecte doseermachine te ontwikkelen. Om dit te doen hebben de mogelijkheden in huis op een ontwerp te maken, een proefopstelling te bouwen en aanpassingen te maken om tot de goede machine te komen. We hebben voor de productie ook alle mogelijkheden in huis. Mechanische delen kunnen we zelf maken op onze (CNC)draaibanken, (CNC) freesbanken of CNC kantbank. De electrakast kunnen we ook geheel binnenshuis ontwerpen en daarna bouwen. Alles uiteraard voorzien van de benodigde documentatie. We zullen de uiteindelijke doseermachine ook afleveren met een CE certificaat waarbij aan alle normen wordt voldaan. Hierbij hoort uiteraard ook een goede gebruikershandleiding in het Nederlands.

Voor voorbeelden kijk verder op de pagina.