Succesvolle oplevering grootste Sandwich-Pancake-line in Frankrijk


Machine in de werkplaats bij Domas, gereed voor afname

In samenwerking met onze partner in de bakkerij-industrie Cake Concepts B.V. hebben wij na een jaar lang hard werken een grote Sandwich-Pancake-line met bijbehorende koellijn opgeleverd.

Reeds eind 2019 zijn we begonnen met de eerste ontwerp werkzaamheden voor de ontwikkeling van de installatie. Het moest de grootste Sandwich-Pancake-line uit de historievan Domas Systems worden.

De engineeringsfase was begin dit jaar afgerond waarna de fabricage van de installatie begon. In juni was het eerste gedeelte, de bijna 30 meter lange koellijn, afgerond. Dit gedeelte is reeds voor de zomer in de fabriek van de klant geïnstalleerd. In de maand september is de Sanwich-Pancake-line in de fabriek van de klant geïnstalleerd en in oktober is het geheel in gebruik genomen.

 

Behalve dat deze installatie alleen al door zijn enorme omvang van ongeveer 45 meter lengte, een hele uitdaging vormde, zijn er ook een heel aantal nieuwheden doorgevoerd. Een van de belangrijkste is het veranderen van de bakplaten van koper naar gietijzer, het continu draaien van de machine in plaats van start-stop en in de koellijn is voor het eerst waterkoeling toegepast. Al met al heeft het heel wat zweetdruppels gekost om dit project te realiseren maar kunnen we uiteindelijk trots zijn op het resultaat.

Machine opgeleverd in fabriek van eindklant

 

Uiteraard zijn we bijzonder trots op ons team wat dit voor elkaar gekregen heeft en danken wij al onze partners in dit project zonder wie het nooit gelukt was.